Ił2 1946 i 302 W erze core duo i problemów z freehostem, dowództwo 302 ustaliło że "cholera, trzeba coś wymyśleć". No i wymyślili, substytutem wb będzie ił2, w ostatniej swojej odsłonie. Mianowicie ił2 1946. Dostępny już w polsce za około 8 dych. Ja zrobię "kopie bezpieczeństwa" i zabiorę na MRU. Wymagania minimalne: P3 - 1ghz, 512mb ram, karta graficzna z 64mb ram i obsługująca dx9... Szczerze odradzam tą konfiguracje, bedzie fatalnie działać. Zalecana konfiguracja: P4 - 3ghz, 1giga ram, karta graficzna 128mb... nacisk na dużo ramu i będzie śmigać. Ostatni patch dla iła to 408m. Dostępny tutaj. Śiakieś 145mb. Ustawienie iłka - konfiguracja podstawowa. Używać open gl jako sterownika graficznego, lepsza wydajność, lepsza jakość - jak ktoś ustawi na maksa. Reszta wedle uznania i sprzętu. Do grania na serwerze andycha wystarczy tyle. Pomocne programy: hyperlobby, dostępne tutaj, instalujesz, wskazujesz wykonywalny plik iła, i już. Przeglądarka serwerów, pomaga podpatrzyć kto i gdzie lata. Taki bardziej zakręcony fh launcher. Tyle że masz więcej serwerów. Widoki: przyzwyczajenia z wb dają się we znaki. tragedia się rozpoczyna już przy konfigurowaniu klawiszy. Posiadacze kamerek internetowych mają jednak łatwiej - przy odrobinie adama słodowego i pomocy programu freetrack mogą się cieszyć rozglądaniem ruchami głowy. Opis tu. U nas też już to było. To tyle tytułem wstępu.
Re: Ił2 1946 i 302 Do optymalizacji grafiki przydaje się tez ten wątek. http://81.210.9.116/~apacz/smf/index.php?topic=2365.0 Naprawde mozna stad wiele wyciagnac. pozdrawiam
Re: Ił2 1946 i 302 Testy przeprowadzilismy wczoraj z Artim, w sumie kilka lotow zaczepno-treningowych. Masakra. Nie umiem strzelac, ladowac, gubie doty, Art ustawicznie ryl ziemie. Wszystkiego trzeba sie uczyc od nowa.
Re: Ił2 1946 i 302 A w świetle wczorajszej rozmowy - mogłbyś Arti napisac cos o serwerze Andycha - o tych komendach itd
Re: Ił2 1946 i 302 @Lesiu: ???? chyba zartujesz z ta nauka...... to tylko inny symulator, bez przesady.. troche wiecej klawiszy, to wszystko.. nie masz radaru pokladowego itp.. zasady ogolne sa podobne - nie przeciagac, unikac gwaltownych skretow, celowac z wyprzedzeniem.. gubienie cona to akurat normalka, ale AAA czasem pomaga namierzyc wroga.. poza tym mozna polatac miedzy budynkami - super wrazenie.. dostane wyplate, to sobie kopne oryginal [zreszta Lock-Ona tez - i do tego Saitka Aviatora..], bo wlasnie mam wolne do 20-go czerwca..
Re: Ił2 1946 i 302 hehe ja bym sobie jeszcze musial nowego kompa kopnac do tego od razu z jakims wielkim monitorem zeby oczu nie meczyc szukajac dotow
Re: Ił2 1946 i 302 ja generalnie mam problem z rozgladaniem sie przy pomocy hata il2 ma 2 rodzaje Snap widok po plynnym przejsciu sie zatrzaskuje i Pan widok po-plynnym przejsciu wraca do pozycji widok w przod niby troche blizej reala ale spojrzenie do tylu trwa 1-2sec!!!! plus drugie tyle powrot do widoku z przodu oprocz tego mozna plynnie rozgladac sie mycha ale kto ma trzecia lape ? na szczescie jest rozwiazanie ,programik Newview przy pomocy ktorego mozemy rozgladac sie Hatem tak jak myszka do tego w windowsie ruch kursora myszki na maxa i do biedy moze byc moze jednak mozna w ile da sie ustawic rozgladnie sie "ala" WB?moze ktos wie? dalszy etap to dioda swiecaca na czole "bosz" ale o tym pisze Lesiu wyzej
Re: Ił2 1946 i 302 wspomniane instrukcje do servera Andycha mozna na razie olac po paru kickach juz wiemy jakie samoloty mozna wybrac
Re: Ił2 1946 i 302 Da się - bardzo prosto - w pliku z setupem jest linijka w ktorej wpisując 0 (albo 1) ustawiasz sobie widoki jak w WB. Wiem bo miałem. Natomiast kompletnie nie pamiętam szczegółów - z tym, iż jeśli dobrze kojarzę przepis na to był na naszym forum w topiku o ILe gdzie sam się o to samo pytałem. Coś koło 2 - 3 lata temu.
Re: Ił2 1946 i 302 wiem, ze jest w ilku mozliwosc ustawienia predkosci "przewijania" obrazu... nie pamietam w tej chwili jaki to byl parametr w setup.ini, ale jak sie go ustawilo na jakas absurdalnie wysoka wartosc to rozgladanie sie wygladalo mocno a'la Warbirds
Re: Ił2 1946 i 302 my z lesiem nauke startowania mamy za soba wczoraj juz probowalismy miotac bombami i roxami tak ze nie jest zle
Re: Ił2 1946 i 302 No i zakupiłem wczoraj ilka. Instalacja dobre 20 min i prawie 4.5 GB nie moje. Stwierdziłem ze najpierw nauczę sie latać. Włączyłem trening i kiszka to nie trening tylko "film". Czyli trzeba w walce. Pierwsza misja indywidualna - Finlandia. Start jakoś przeszedł ale mało nie rozwaliłem sie. Lecąc do celu myślałem że usną. Dobrze że jest autopilot - w miedzy czasie kartkowałem instrukcje i znalazłem przyspieszenie czasu - hehe - i poszło. Jak doleciałem do celu to nie znalazłem conów. Dobrze ze skrzydłowy znalazł i misja zaliczona. Drugi start - zaczynam kombinować z klapami - i oczywiście zepsułem silnik o glebę - powtórka, kilka delikatnych kontr i jestem w powietrzu. Dolot na akceleracji czasu jest con - czajka. I tak to wyglądało - mały punkcik, mały mały mały, większy ale stale daleko - rozpoznaję czajkę, nagle obraz zamarza (jakby coś doliczał czy co) i jak ruszył to czajka była tuż - klasyczny czołowy taran - na wojnie pewno dostałbym order w czasie pogrzebu. Ciekawe co jest z tym zamrożeniem ekranu tak samo bywa czasem w powietrzu. Obracam głowę na boki i obraz nie jest płynny tylko klatkuje. Kolejna misja - tu już był kocioł mały. Bombowce z eskortą. Zanim zeszłem na bombowce zostałem zestrzelony z 6 - nic nie widziałem. Dostałem wprawdzie call 6 ale po fińsku i zanim na ekranie zauważyłem polski napis już było po ptokach. Podsumowując - muszę pogrzebać w configu. Muszę uzupełnić pamięć do 1 GB (bo to chyba nie przez kartę klatkuje - mam Radeona 9800 Pro.) No i muszę poustawiać klawiszologię i joystikologię) Nie lądowałem jak widać więc nie wiem jakby mi poszło. Jak gdzieś Holm napisał - najgorsza jest widoczność conów - na WB jednak widać etykietki z dalsza. To tyle. Jeżeli nie będzie dziś dobrego pingu dalsze testy - może w necie jak ktoś napisze jak dostać się do Andycha. PS. W związku z powyższym nie będę potrzebował wersji na DVD - dzięki Artiemu i Lesiowy - zawsze to problem z głowy
Re: Ił2 1946 i 302 Najlatwiej zaczac na serwerze u andycha, boo... tam pusto, a strzelac do ciebie bede ewentualnie ja ;-)
Re: Ił2 1946 i 302 trza zainstalowac hiperlobby link: http://hyperfighter.sk/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=2&orderby=dateA potem nick haslo potwierdzic na liscie po prawej wybrac forgotten battles pokazac gdzie masz zainstalowanego il2 1946 potem po lewej masz liste serverow szukaj nazwy =PL=_303rd logowanie i juz jestesmy na servie Andycha oczywiscie wczesniej ventrilo obowiazkowy
Re: Ił2 1946 i 302 No to może wieczorkiem - po 22 - spróbujemy . A jak sądzicie czemu obraz czasem klatkuje? Zauważyłem że opóźnienie ujawnia sie chyba wtedy jak pojawia się jakiś nowy obiekt.
Re: Ił2 1946 i 302 Można też w prostszy sposób. W grze w zakładce MULTIPLAYER, wpisać IP: 153.19.156.122:21000 i grasz bez hyperlobby.