Jako, że jest pomysł, byśmy mieli swój własny skin do naszych podstawowych samolotów, chciałbym przedstawić pierwszą koncepcję. Niektórzy dziś słyszeli już o pomyśle - tak mi po głowie chodził, że uznałem, że nie zasnę dopóki nie sprawdzę jak to wygląda Nawiązanie oczywiście do kruka na logo SQ302, trochę mroczno ale może być ciekawie. Szczerze mówiąc zrezygnowałbym nawet z pasów na końcach skrzydeł - zrobiłem, żeby nie było zbyt jednolicie. Wiem, że te oznaczenia RAF-u były tylko na skrzydłach, ale zajebiście pasują do całości więc wrzuciłem też na bok. Asymetryczne ułożenie na skrzydłach jest celowe - taka polska cziterska praktyka z WWII, coby zmylić przeciwnika i utrudnić mu trafienie w kabinę - jest to raczej tylko odniesienie do historii ale kto wie, może faktycznie nam się przyda. Wszelkie komentarze i sugestie oczywiście wręcz pożądane.
nie no lukas gitara mnie sie podoba a co do skrzydel to moze bys sprobowal zeby te jasniejsze elementy przechodzily w ciemniejsza czesc skrzydla
zgadzam się z Artim, szachownica mogalby być większa poza tym ok. Pls pokaz jeszcze rzut od dołu (moglby byc blekitny w celach kamuflazu)
+1 do wiekszej szachownicy Zostawilbym piora na skrzydlach, ale na pierwszy rzut oka myslalem ze to jasne to sa wlasnie piora, a dopiero pozniej zobaczylem, ze to tylko tlo dla tych czarnych piorek Ogolnie pomysl bardzo mnie sie podobuje
Cieszy mnie, że się podoba Szachownicę zwiększę, widoku od dołu już chyba nie będę pokazywał, bo tak naprawdę niewiele na nim będzie - tylko błękitny kolor i oznaczenia tak jak napisał Amator. Jak tylko znajdę czas to zacznę robić już właściwe skiny. Co jako pierwsze? Spit IX, czy może jakiś wcześniejszy?
Nie kierowałbym się zbytnio RPSem bo może mi to zająć trochę czasu i niekoniecznie będzie gotowe na ten ToD.
Ja bym zaczął od Spita Vb, następnie Vc w obu wersjach (a szczególnie ta z 4 działkami), następnie Spit 9 ->Spit I -> Spit II. W późniejszym okresie RPS i tak w większości latamy jabolami typu F4U, P51 itd, więc jako następne do odziania w nową skórę przeznaczyłbym właśnie te samoloty.
To ja jeszcze bym do listy dorzucił P-38, P-47, bo tymi maszynami chyba też często latamy. Edit down: Tempest jasna sprawa
Ja, po wczorajszym, poproszę o jaskrawoczerwony kołpak śmigła i ster kierunku w skinie dla Swanki Będzie mniej problemów z określeniem, w którą stronę leci (tzn. raz jeszcze przepraszam za tą colli).
lukas a co do oznaczen RAF-u to one sie czasem nie naloza te ze skina z tymi w grze jak wybierzesz dywizjon?
Słuszna uwaga, na początku myślałem, że po prostu wyłączy się oznakowanie ale u Turków chyba akurat nie da się tego zrobić, nie mieli byśmy też napisów WX-[]. Trudno - prawidłowy układ oznaczeń chyba nie zepsuje ogólnej koncepcji
Właśnie zobaczyłem, że jednak te domyślne oznaczenia nie do końca są w tym miejscu w którym bym chciał i niestety średnio to gra z całym układem. Samych oznaczeń na FH wyłączyć się nie da, ale można nastawić państwo oraz dywizjon na 'none' i efekt jest ten sam. Tylko nie ma napisu WX ale może wstawimy na sztywno np WX-302 albo jeśli naprawdę chcemy to każdy będzie miał indywidualnego skina (Swanca z czerwonymi elementami ). Pasuje?
hm ja bym jednak wolal zostawic dywizjon w grze dodaje to oznaczenia do nicka i jest to widoczne dla drugiej strony jesli zrobimy z nich czesc nicka, to niestety juz tak nie bedzie